fredag 26 februari 2010

Var med på Earthhour

I dag är det Earthhour. Den börjar 20.30. Arrangör är WWF. Så här skriver man om arrangemanget: Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan.
Delta i Earth Hour – var en del av lösningen.
Värmdö kommun deltar,
Värmdöcentern deltar.

Vore kul om du också deltog.

Här anmäler du dig, länk.

Värmdöcentern det Kompetenta Borgerliga Alternativet

Publicerat av

Stefan Mårtensson

Lyckad inspirationsdag kring skolan

Utbildningsnämnden anordnade en mycket uppskattad och intressant inspirationsdag kring skolan. Från Värmdöcenterns del deltog ordföranden Henrik Paulsen, Annette Olofsson-Fors och Stefan Mårtensson.

Dagen visade på framgångsfaktorer i Skolan från ett forskningsprespektiv. Bland annat deltog chefsekonomen Stefan Fölster från Svenskt Näringsliv som är en av delförfattarna till boken den Orättvisa skolan.

Haninge kommun berättade om hur man gått från krisskola till succéskola. Man berättade om förklaringarna bakom vändningen. Från Göteborg kom Hjällboskolans rektor och en lärare och berättade hur en framgångsrik skola jobbar.

Här är programmet för den som vill veta mer, länk.

Publicerat av

Stefan Mårtensson

Bakslag för FRA lagen

MÅRTENSSON rapporterar om att Sverige undersöks av EU kommissionen för införandet av FRA lagen. Lagen kan strida mot direktivet om fri rörlighet.

Publicerat av

Stefan Mårtensson

tisdag 23 februari 2010

Skolpolitiskt centerutspel

Maud Olofsson, partisekreterare Anders Flanking och utbildningsutskottets ordförande Sofia Larsen gör ett skolpolitiskt utspel på DN brännpunkt i dag, länk.

En av idéerna i artikeln är att skolan ska tillföras en miljard. Det sätt som det ska gå till på beskrivs som: "Med inspiration från hälso- och sjukvården – där regeringen med framgång infört en kömiljard som kortat vårdköerna –föreslår Centerpartiet en kunskapsmiljard för grundskolan. Kunskapsmiljarden ska i likhet med kömiljarden utformas som en prestationsbonus. Pengarna ska gå till skolor där eleverna tydligt förbättrat sina studieresultat. Den ska omfatta både kommunala och friskolor."

Centern går på offensiven. Nu utmanar centerpatiet folkpartiet om ledartröjan på skolområdet.

Analysen bakom förslaget beskriver artikelförfattarna på följande sätt:

"Alla skolor kan bli bättre. Kunskapsmiljarden blir en ekonomisk morot för skolor som förbättrar sina resultat. Vi vill genomföra förslaget under nästa mandatperiod. Kunskapsmiljarden kan gå bland annat till bättre läromedel, fler speciallärare eller mindre grupper. Alla elever förtjänar att mötas med höga förväntningar och en skolmiljö där de växer som människor. Vi ska ställa krav på lärare men också ge dem stor professionell frihet. För det är rektors och lärares ledarskap som är nyckeln till framgång. Vi vill att goda lärarinsatser ska premieras högre. Bra lärare ska ha högre lön."

Andra bloggar: MÅRTENSSON


Publicerat av


Stefan Mårtensson

måndag 22 februari 2010

Värmdöprofiler på centerns landstingslista

Centerpartiet i valkretsen för Nacka, Tyresö, Lidingö och Värmdö kommuner till landstinget har haft nomineringsmöte i kväll. Mötet var något så ovanligt som en helt konfliktfri och mycket harmonisk nomineringsstämma.

Först på listan placerades Hans Lindqvist som är välkänd Värmdöpolitiker.
Därefter placerades Kristian Abrahamsson från Nacka, Henrik Gustavsson från Tyresö och sedan följde Kent Ivarsson från Lidingö.

På sjunde plats placerades Karin Nordblom. Hon är som många vet kunnig ledamot av ungdoms-, kultur- och fritidsnämnden. Vidare är hon vice ordförande för Värmdö Porslinsmuseum.

Värmdöcentern gratulerar Karin och Hans till sina nomineringar.

Värmdöcentern det kompetenta Borgerliga Alternativet

Andra bloggar: MÅRTENSSON

Publicerat av

Stefan Mårtensson

söndag 21 februari 2010

Föräldrarna på Brunns skola ska behandlas lika

Det förekommer rykten om att underskottet som skapar så mycket oro på Brunns skola inte kan efterskänkas. Det skulle strida mot likabehandlingsprincipen i skollagen, är budskapet. Flera ledande alliansföreträdare har spritt detta budskapet.

Företrädare för Värmdöcentern har i olika sammanhang deklarerat att underskottet för Brunns skola ska efterskänkas.

Det kan ske som:
1. En del i översynen av budgetmodellen för skolorna i kommunen eller
2. Som en anpassning till likabehandlingsprincipen enligt både skollag och kommunallag. (I dag diskrimineras nämligen barnen på Brunns skola jämfört med andra barn i skolorna på Värmdö).
3. En exklusiv engångsåtgärd på grund av särskilda förhållanden för Brunns skola.

Vad gäller påståendet om att det är omöjligt att efterskänka skulden eftersom det är ett brott mot likabehandlingspricipen så stämmer inte detta. Efter konsultationer med ledande jurister på området visar det sig att påståendet är felaktigt. I stället är det sannolikt så att motsatsen kan vara fallet. Det brådskar därför med att avskriva skulden för Brunns skola.

Det kommer mer från Värmdöcenterns företrädare i denna fråga.

Värmdöcentern det kompetenta borgerliga alternativet


Publicerat av

Stefan Mårtensson

måndag 8 februari 2010

Vässat Kompetent Värmdöcentern lägger ut kursen

Värmdöcentern höll årsmöte i dag.
Ett 20 tal medlemmar hade mött upp.

De som spritt illasinnade rykten om den oeniga Värmdöcentern beslogs med lögn. Samtliga val förrättades nämligen med acklamation. Inga motkandidater till några poster föreslogs. Den enda större diskussionen var om det skulle vara en eller två listor. Där beslöt stämman att centern ska gå ut med en lista till kommunfullmäktigevalet. Nästan som en västgötaklimax avslutades mötet efter 2 och en halv timmes förhandlingar.
Sannolikt nytt rekord för Värmdöcentern.

Till ny ordförande valdes Henrik Paulsen. Lars Alenfalk stod inte till förfogande som ordförande.

Den nya styrelsen består av: Johan Sjöberg, Annette Olofsson Fors, Lars Alenfalk, Krister Malmqvist, Karin Nordblom och Stefan Mårtensson.

Årsmötet fastställde de 5 första namnen på den lista som centern ska gå ut med. Första namn är inte oväntat Henrik Paulsen, följd av Hans Lindqvist, Karin Nordblom, Lars Alenfalk och Stefan Mårtensson. Resterande namn på listan kommer att presenteras av styrelsen.

Till valledare utsågs Stefan Mårtensson.

Mötet av slutades med att avgående ordföranden Lars Alenfalk avtackades med en stor och varm applåd.

Värmdöcentern - Det kompetenta borgerliga alternativet


Värmdöcenterns årsberättelse för 2009

Här kommer verksamhetsberättelsen för Värmdöcentern för år 2009.


Värmdöcentern är försöker leva som vi lär. Nu kan medlemmar sympatisörer och andra intresserade läsa.

Har du synpunkter eller idéer, tag gärna kontakt med oss på mailen!



INLEDNING

Värmdöcentern ”inledde” det politiska året genom att reflektera och tänka framåt. Politiska budskap formulerades, frågor prioriterades på en Ålandsbåt den 6 mars. Alla deltagande återvände nöjda från vårt närmaste grannland.


Distriktsstämman den 21 mars innehöll flera motioner från Värmdöcentern. Flera deltagare var med från Värmdöcentern och diskuterade motioner och andra politiska frågor.


Under året har styrelsens inte haft särskilda möten. I stället har kretsen mötts närmast varje månad, under januari till juni och september till och december. Två av mötena har hållits på eftermiddagstid för att underlätta för skärgårdsmedlemmar att delta.


Deltagarantalet på mötena har ökat. Mötena har ibland blivit långa. Därför kommer årsmötet 2010 få ett förslag om att inrätta en mindre styrelse.


Hur Värmdöcentern synts och agerat i Värmdöpolitiken under 2009 beskrivs mera omfattande längre ned i verksamhetsberättelsen.


Vad gäller ekonomin hänvisas till kassörens redovisning och revisorernas berättelse


ÅRSMÖTET 2009 I SAMMANFATTNING

Årsmötet avhölls den 16 februari 2010 i kommunhuset i Skogsbo, med 14 deltagare.

Till ordförande valdes Lars Alenfalk och till vice ordförande Henrik Paulsen.

Till övriga ledamöter valdes: Bengt Kleijn, Barbro Oscarsson, Hans Lindqvist, Karin Nordblom, Stefan Mårtensson, Lars Liedegren, Annette Olofsson Fors och Deshira Flankör och Johan Sjöberg

Till representanter vid distriktsstämman valdes: Henrik Paulsen och Karin Nordblom med Hans Lindqvist och Annette Olofsson Fors som ersättare

Till ombud vid partistämman valdes Hans Lindqvist med Stefan Mårtensson som ersättare

Till revisorer valdes Anders Jansson med Göran Rydström som ersättare.

Vid årsmötet behandlades 7 motioner som årsmötet beslöt sig ställa sig bakom:

Motionerna behandlade: Personlig integritet, fildelning och upphovsrätt, stöd till småföretagare, spårbilen kommer, det interna arbetet i centern,ändring av plan- och bygglagen och den sociala ekonomin

Årsmötet valde också nya ledamöter till styrelser och nämnder. För närmare information om detta se på följande länk: http://old.centerpartiet.se/templates2/Page.aspx?id=9180

VAL UNDER 2009

Under 2009 har det hållits två val, ett val till EU parlamentet och ett kyrkoval

EU valresultatet i Värmdö kommun blev som följer:

Antal röster

Andel röster

Andel röster

2009

2009

2004

M

3302

27,65%

26,69%

C

341

2,86%

3,21%

FP

2123

17,78%

9,72%

KD

393

3,29%

3,94%

S

1823

15,26%

19,28%

V

489

4,09%

9,26%

MP

1723

14,43%

6,51%

JL

428

3,58%

20,42%

SD

219

1,83%

0,64%

PP

708

5,93%

FI

373

3,12%

ÖVR

21

0,18%

0,34%

Totalt ant röster

11943

100,00%

100,00%

BLANK

117

0,97%

4,57%

OG

10

0,08%

0,08%

Valdeltagande

12070

45,84%

44,12%

Centern ökade antalet röster med 29 och minskade andelen av valmanskåren i Värmdö med 0,35%. Detta beror på Värmdös ökade folkmängd.

Bäst lyckades centern i på Vindö med 4,71% och Stavsnäs med 4,56%. Sämst gick det i Munkmora med 1 % och Hästhagen med 1,18 %.

För närmare information om kyrkovalet se följande länk: http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=297467

OPINIONSBILDNING

Värmdöcentern har under året satsat på att uppdatera sig hemsida och bli mera synligt på internet.

Verksamheten på nätet består av två bloggar. Den ena är Värmdöcenterns blogg och den andra Värmdöbävrar (www.varmdocentern.blogspot.com och www.varmdobavrar.blogspot.com).

Bloggranking

Enligt rankingsiten inflytande.se har Värmdöcenterns blogg plats 3895 av 14 663 rankande bloggar.

Omdömet är: ”Varmdocentern.blogspot.com är en förhållandevis inflytelserik blogg. Endast 26 % av svenska bloggar är mer inflytelserika”

Just nu är endast 26 % (3895 av totalt 14663 bloggar) mer inflytelserika. Ytterligare 181519 bloggar saknar inlänkar och rankar därför inte alls.

Senaste information om Värmdöcenterns blogg:

Auktoritet på Twingly: 3

Prenumeranter på Bloglovin: ingen data

Inlänkar på Google Blog Search: 12

Endast 26 % av svenska bloggar är mer inflytelserika.

Den andra bloggen är Värmdöbävrar (www.varmdobavrar.blogspot.com)

Synlighet på Google

Värmdöcentern har eftersatt att synas på nätet. Resultatet är att partiet fortfarande har dålig synlighet på google. Moderaterna är bäst 16 600 träffar. Därefter kommer Socialdemokraterna i Värmdö med 14 100 träffar. På tredje plats kommer Folkpartiet i Värmdö med 10 300 träffar. Miljöpartiet i Värmdö har 10 200 träffar. Centern i Värmdö har 8 310 träffar. 7920 träffar har vänsterpartiet. Sist kommer Kristdemokraterna på Värmdö som har 7 200 träffar.

Som en jämförelse kan nämnas att På google har Värmdöcenterns blogg har 2190 träffar, trots att den etablerades 2009. Som jämförelse kan vi ha sökbegreppet Värmdöcentern som har 3 400 träffar. Värmdömoderaterna har 11 900 träffar.


Det är värt att notera att de två första söksidorna skiljer sig åt. Värmdömoderaternas två första söksidor består till allt väsentligt av material som andra skrivit.


För Värmdöcentern är det tvärt om. Materialet är uteslutande sådant som centern eller centerpartister själv skrivit. Situationen ser därför bättre ut kvalitativt än kvantitativt. Introduktionen av Värmdöcenterns blogg är en viktig förklaring till detta.


KORT OM VÄRMDÖPOLITIKEN

Politiskt har 2009 inneburit att centern har fått större inflytande i styrelser och nämnder. Förklaringen till detta är att antalet nämndeledamöter har ökat från 8 till 11 ordinarie ledamöter. Centern har i alla nämnden fått en ordinarie ledamot. På ungdoms och utbildningssidan bildades en nämnd i stället för de tre som tidigare fanns. En produktionsstyrelse bildades med en ordinarie ledamot och en ersättare.


Bland frågor som centern engagerat sig i på Värmdö och fått framgång med kan nämnas:

-Resursskolan

-Djuröbadens pensionat

-Förskola i Charlottendal

-Policy för besök till politiker i byggnadsnämnden

-Målen för utbildningsnämnden, Värmdö skolor ska vara bland de 5 bästa i regionen inom 4-5 år

-Öppenhet och transparens

-Mindre byråkrati och mer verksamhet

-Framtids och klimatberedningen


VÄRMDÖPOLITIKEN OCH VÄRMDÖCENTERN i LOKALPRESSEN


I Nacka Värmdöposten beskrevs 2009 i Värmdö på följande sätt:


"JANUARI
En politisk rockad äger rum i Värmdö: alla nämnder får fler ordinarie ledamöter samtidigt som antalet nämnder och arbetsutskott minskar. Jan-Erik Alversjö, m, blir ny kommunstyrelseordförande.
Frentab och Gustavsbergs Porslinsfabrik berättar om hur det har påverkats av finanskrisen.
 – Det har blivit en tuffare marknad och vi får kriga om varje kund, säger John Fransson, arbetsledare på Frentab.
Vägverket slår spiken i kistan för den 33 år gamla kampen för en gång- och cykelväg mellan Ängsvik och Oxön. En av de drivande i frågan, Kyrkskolans rektor Anki Qvarsell, kallar beslutet för ”demokratins kollaps”.




FEBRUARI
Värmdö utses till Sveriges näst mest jämställda företagarkommun av Företagarna. Dock är resultatet föga imponerande ur ett EU-perspektiv, bara fem av 26 länder har ett mer mansdominerat företagarklimat än Sverige. I Värmdö är fortfarande mer än dubbelt så många män som kvinnor företagare. 
Antalet anmälningar om kvinnofridsbrott ökar kraftigt, i såväl Nacka som Värmdö har statistiken mer än fördubblats.




MARSVilleroy & Boch varslar 220 personer som ett resultat av finanskrisen. 
I anslutning till fyra butiksbränder i Södertälje larmar personalen på Coop i Gustavsberg 112 då de finner en misstänkt brandfälla bland chipsen – precis som i Södertäljebränderna. Polisen undersöker fallet som rubriceras förberedelse till mordbrand och konstaterar snart att det inte finns någon koppling till dåden i Södertälje.
Det trettioåriga familjeföretaget Vånö Fiskodling läggs ned. Beslutet grundas på försvårande miljöomständigheter såsom mördaralger i vattnet och alltfler sälattacker mot hägnen. 




APRILVärmdö får 48 miljoner kronor av regeringens stödpaket som syftar till att täcka upp för de minskade skatteintäkter som finanskrisen innebär. Kvoten beräknas utifrån folkmängd och Värmdö får således ett mindre tillskott i den kommunala kassan än Nacka som får 110 miljoner.
NVP rapporterar att antalet bluffakturor ökar lavinartat och företagare uppmanas att vara försiktiga.




MAJResursskolan för barn med psykosociala problem läggs ned och upprörda föräldrar kräver omprövning av beslutet. I juni gör kommunens politiker en kovändning och skolan räddas i sista sekunden.
Priset för slamtömning chockhöjs och Värmdöbor framför hård kritik mot kommunen.
Den 46-årige man som tidigare dömts till ett års fängelse för att ha misshandlat sin granne med en hammare frias av Högsta Domstolen. HD anser att mannen handlat i nödvärn och därför inte bör avtjäna sitt fängelsestraff.




JUNI
Gymnastiktränaren Sandra Larsson blir Årets Värmdöbo för sina insatser gällande ungdomsidrott.
Hårda sparkrav på Socialkontoret slår hårt emot Värmdös hemlösa. ”Tak-över-huvudet-garantin” tas bort och socialchef Carin Flem ström konstaterar att läget aldrig varit mer allvarligt än nu.
En stor explosion i ett bostadshus i Stavsnäs leder till evakuering och sedermera renovering av huset som sprängts. Efter en vecka tar Länskriminalen över utredningen och man misstänker att organiserade kriminella gäng kan ligga bakom dådet.




JULISocialkontoret ber om hjälp av omdebatterade konstelever för att bygga om Skogsbo. Barbro Levelius, chef över familjeomsorgen, hoppas att deras idéer ska kunna bidra till ett modernt och annorlunda socialkontor.
Orenat avloppsvatten läcker ut i Tjustviken. Utsläppen har att göra med kommunens utbyggnad av ledningar till Käppalaverket på Lidingö.
Kalvsvik blir utan bussförbindelser och regeringen stoppar helikopterbas på Myttinge.




AUGUSTI
Värmdö förbereder sig för massvaccination mot ”svininfluensan”. 
Byggnadsnämndens ordförande Erik Pettersson, m, hamnar i blåsväder efter det att han försökt stoppa två anmälningar om misstänkta miljöbrott. Anmälningarna avsåg rederifamiljen Kraffts svartbygge på strandskyddad mark, Pettersson ändrade sig senare och ställde sig bakom anmälningarna.
En våg av skadegörelse sveper över Saltarö. Olovlig körning, stöld och uppbrända utemöbler får öborna att ledsna, de försöker samtala med förövarna i 13-18-årsåldern och polisanmäler en del av brotten.


SEPTEMBER
En 35-årig man grips misstänkt för dubbelmord på Ingarö. De avlidna är den misstänktes farmor och pappa. Precis innan jul pågick rättegången och domen väntas komma under början av 2010.
Kyrkan i Tiden vinner flest mandat i kyrkovalet, som enligt Alf Lejdemyr, talesman för Brobyggarna, hade ”sorgligt lågt valdeltagande”.
Av de tidigare 220 varslade på Villeroy & Boch sägs 80 upp.
 – Naturligtvis är det glädjande att fabriken är kvar. Men det är svårt att känna glädje just nu när så många av våra kamrater lämnar Gustavsberg, säger IF Metalls klubbordförande Björn Fredblad.




OKTOBER17 personer stormar Äppelbo flyktingförläggning och skriker rasistiska glåpord mot de boende och mot personalen. Händelsen polisanmäls och rubriceras som hets mot folkgrupp.
NVP inför juniorredaktionen, unga Nacka- och Värmdöbor som ska skildra verkligheten ur barns perspektiv.
Det kommer in flera anmälningar om att en man i Hemmesta åker bil mellan olika skolor i området och försöker locka med sig barn. Föräldrar till skolbarnen reagerar kraftigt och polisen tar tag i ofredningsförsöken. 




NOVEMBERByggplanerna i Mörtnäs upprör stallarrendatorer i Annelund som i samband med exploateringen förlorar sitt stall.
Boende i Insjön ilsknar till då JM:s byggprojekt Ekobacken planerar att ställa en högljudd stenkross invid deras hem.
Tre anlagda bränder i Gustavsberg får polisen att arbeta efter teorin att de tre hänger samman på något sätt.
Värmdöbostäder höjer hyran för de boende på Björnskogsvägen med fyra procent och lägger därtill flera hundra kronor i månaden för att se över grundläggande underhåll.
Hastighetsgränsen på vissa delar av 222:an höjs från 90 till 100 kilometer i timmen.




DECEMBER
NVP var på plats under klimatförhandlingarna i Köpenhamn. I vimlet syntes bland andra Värmdöpolitikerna Yvonne Blombäck, mp, och Hans Lindqvist, c. 
 – Det blir en extra känsla av samhörighet att möta så många andra människor som engagerar sig i något utanför sig själva, säger Lindqvist.
En 22-årig barnskötare får sluta på sitt jobb eftersom hans blogg anses vara för privat. Engagerade NVP-bloggare tar parti för 22-åringen och menar att hans bloggande inte påverkar hans arbetsliv.
Kraftiga snöfall får SL att ställa in alla bussturer ut till Nacka och Värmdö. 



Sammanställt av 
Nicole Kling"

Debattartiklar

Här kommer en sammanställning av debattartiklar och pressklipp om centern i Nacka Värmdö Posten

INSÄNDARE 2009-12-29

Vi tar avstånd från insändaren

"Jag har haft möten med ordföranden i de andra allianspartierna med anledning av insändaren och uttryckt min besvikelse över enstaka Centerpartisters agerande", skrive...

VÄRMDÖ 2009-12-16

Värmdös allians håller ihop

De fyra partierna i majoriteten i Värmdö planerar att fortsätta samarbeta. De skriver de i ett gemensamt pressmeddelande. Samtidigt bekänner de att ”allt inte har fungerat...

MYCKET KVAR ATT GÖRA I SKOLAN 2009-09-23

Mer öppenhet och satsning på kärnverksamhet

Vi måste bli bättre på att samarbeta, öka öppenheten och dialogen mellan partier, organisationer och enskilda Värmdöbor. Mer av framförhållning och ...

VÄRMDÖ 2009-06-30

KD och C vill sälja Kvarnbergsskolan

En enig socialnämnd avvisade socialkontorets sparplan på åtta miljoner kronor. Nu kommer KD och C med en radikal åtgärd för att lösa de ekonomiska problemen:...

VÄRMDÖ 2009-06-16

Politiker tvärvänder - Resursskolan blir kvar

Resursskolan räddas från nedläggning i sista sekunden. Igår, måndag, gjorde Värmdös utbildningsnämnd en kovändning i frågan och bestämde a...

INSÄNDARE 2009-05-27

Politik är ingen exakt vetenskap

Igen blir vi upprörda över hur barn i nöd blir behandlade. Tre pojkar utan kontakt med sina föräldrar skall utvisas till hemlandet. Inget vilket hemland som helst men till ...

DEBATT 2009-05-19

Tillskapa en färja mellan Överby och Kalvsvik

I kommunens näringslivsråd har diskuterats ett förslag till näringslivsstrategi för Värmdö Tanken är att hinna anta strategin i kommunfullmäktige...

DEBATT 2009-05-03

Välkommen i vår demokratiska gemenskap Gunnel Blomberg

Det är mycket grova och falska anklagelser du framför i din insändare den 6 april.

DEBATT 2009-04-21

Miljöhögskola till Värmdö

Inom Värmdöcentern har en längre tid diskuterats att stärka och bredda utbildningen i Värmdö genom att få hit en högskola.Det som ligger oss närmast &a...

DEBATT 2009-03-24

Märklig syn på pensionärer i Värmdö

Undertecknade läste i NVP 12/09 att brukarna av det nya äldreboendet i Ljung inte fått vara med och ha synpunkter på hur driften ska anordnas

DEBATT 2009-03-10

Vi vill få en miljöhögskola till Värmdö

Inom Värmdöcentern har en längre tid diskuterats att stärka och bredda utbildningen i Värmdö genom att få hit en högskola.

VÄRMDÖ 2009-02-21

Intern maktstrid efter uppdragsfördelning i c

Det har blossat upp en intern strid om ledarskapet inom centerpartiet på Värmdö. Anledningen är att kommunalrådet Hans Lindqvist, c, återigen sitter på tv&ari...

DJURÖ 2009-02-10

Djuröbadens pensionat jämnat med marken

I förra veckan var politikern Stefan Mårtensson, c, glad åt ett beslut som han trodde kunde rädda Djuröbadens pensionat. I dag revs byggnaden.

DJURÖ 2009-02-05

Djuröbadens pensionat räddas tills vidare

Djuröbadens penisonat har räddats från rivning, åtminstone tillfälligt. I går avslog Värmdös byggnadsnämnd bygglovet för de fyra villor som plan...

DEBATT 2009-02-03

Satsa på företagande och arbete i Värmdö

Från och med i år ansvarar centerpartiet för näringslivs- och företagarfrågorna i kommunen.Undertecknad har nyligen valts till ordförande i näringslivsr&a...

NÄRINGSLIV & ARBETE 2009-01-20

Bondesson hoppar av ordförandepost

Enligt en undersökning har Värmdö landets sämsta lokala företagsklimat. Då lämnar Peter Bondesson, fp, sitt uppdrag som ordförande för näringslivs...