tisdag 25 maj 2010

Värmdöcentern i Nacka Värmdö Posten denna vecka

Värmdöcenterns ordföranden intervjuas i veckans nummer av Nacka Värmdö Posten, pappersutgåvan. Henrik Paulsen säger att "Värmdöcentern vill strota det politiska dubbelkommandot och alliansens egna köp-sälj system för skolan. Vi har förlorat tron på organisationen säger Henrik Paulsen, ordföranden för VärmdöCentern.

I samma tidning finns en debattartikel på samma tema undertecknad av Henrik Paulsen, Bengt Kleijn, Lennart Hallberg och Stefan Mårtensson.

En annan som uppmärksammas är VärmdöCenterns ungdomskandidat, Louise Paulsen som intervjuas om hur det är att vara ung och kvinna i politiken på sidan 15. Louise har skrivit debattartiklar och engagerat sig i ungdomsfrågor sedan tidigare. Hon är faktiskt den enda under 25 år som finns bland de 10 främsta kandidaterna. Om du vill veta mer om vad Louise tycker kan du läsa intervjun med henne på sidan 15 i den 25 maj numret av Nacka Värmdö Posten.

VärmdöCentern det Kompetenta Borgerliga Alternativet

Publicerat av

Stefan Mårtensson

Andra bloggar: Mårtensson


söndag 23 maj 2010

Värmdöcentern svarar på några frågor om skolan i veckan

Värmdöcentern kommer att presentera ett förslag till hur man vill att skolan ska organiseras för att bli så bra som möjligt i Värmdö.

Vi välkomnar föräldrar, elever, lärare och andra att vara med och diskutera om hur vi kan skapa en bättre Värmdöskola!

Lämna kommentarer på bloggen eller skicka ett mail på varmdocentern@gmail.coom

Andra bloggar: Mårtensson

Publicerat av

Stefan Mårtensson

Duktiga entreprenörer har förändrat världen. De kommer att bidra till att förbättra miljön också

Så här skriver uppslagverket Wikipedia om entreprenörsföretaget Tesla:

Tesla Motors är namnet på ett amerikanskt företag som tillverkar elbilar. Företaget grundades år 2003, och har sin bas i Kalifornien, USA. Företaget döptes efterfysikern och uppfinnaren Nikola Tesla.

Tesla Roadster, Modeller

Tesla Roadster är deras enda bil för tillfället, som är en sportig cabriolet. Chassiet är byggt av Lotus och är sedan med Tesla Motors hjälp anpassat till eldrift och batteriet på 500 kg. Den är alltså inte en hybridbil av något slag, utan går helt och hållet på batterikraft.

WhiteStar

Tesla motors håller på att bygga en sportsedan som går under kodnamnet WhiteStar. WhiteStar är ännu inte uppvisad men kommer att släppas på marknaden runt 2009 som 2010 års modell. Den kommer vara jämförbar och bli ett alternativ till BMW 5-serie. WhiteStar och Roadstern kommer att byggas i en helt nybyggd fabrik i New Mexico. WhiteStar beräknas kosta runt $50 000–70 000 (cirka 300 000–500 000 kr) när den är redo för marknaden.

Denna bil har fått namnet Tesla Model S och beräknas börja säljas under 2011.

BlueStar

Ännu en bil som Tesla motors utvecklar går under kodnamnet BlueStar. Den kommer att släppas år 2012 om allt går som planerat och kommer kosta runt 200 000 kr.

Bolagsstyrelse


Externa länkar


Tesla är ett av många företag som är med att skapa en bättre miljö. Entreprenörsskap och bättre miljö går i många fall hand i hand. När man väljer miljöpolitik är det värt att ta med i beräkningen när man väljer parti.
Är det en miljöpolitik som bara består av morot och piska från staten eller har den intregrerat entreprenörsskapet?
I Svensk politik har centern gjort det.

Kom gärna med fler exempel på entreprenörsföretag som förbättra miljön.
Värmdöcenterns blogg berättar gärna om sådana exempel.


Publicerat av

Stefan Mårtensson

tisdag 18 maj 2010

Centerns vision för Sverige

Maud Olofsson presenterade sin och centerns vision för Sverige den 17 maj.
Den sammanfattas i 6 punkter och ser ut så här, länk:
1. Sverige har den bäst utbildade befolkningen i hela världen.

2. Sverige ska vara bland de tre bästa EU-länderna när det gäller tillväxten av nya företag.

3. Sverige ska ha lägst klimatpåverkan per person av alla industriländer.

4. Ekonomisk tillväxt ska råda i alla Sveriges arbetsmarknadsområden.

5. Sverige ska ha världens bästa folkhälsa.

6. Det ska råda jämställd fördelning mellan mäns och kvinnors löner och förmögenheter.

Ställer du upp på den här visionen?

Då vet du vilket parti det är lämpligt att rösta på

måndag 10 maj 2010

Värmdöcentern sätter ned foten om skolans organisation och ledarskap

VärmdöCentern hade möte i kväll. Medlemmar mötte upp och diskuterade om hur Värmdö kommun ska bli en bättre kommun att leva i. Valprogrammet diskuterades också. Det kommer att bli kort och kärnfullt, men ändå tungt och innehållsrikt. Värmdöcentern gick också igenom ärendena till morgondagens kommunstyrelsemöte.

En annan fråga som diskuterades var om hur utformningen av nya slussen kan se ut så att den både är estetiskt tilltalande och funktionell. Förslaget "Knutpunkt slussen" framhölls som en bra lösning, länk.

Värmdö skolor diskuterades också flitigt. Värmdöcentern beslöt enhälligt att man driver frågan om att avskaffa det nuvarande dubbelkommandot med två nämnder och två förvaltningar.

I stället vill Värmdöcentern snarast få till en samlad organisation med ett samlad ledarskap. Värmdöcentern tror att en sådan organisation bäst gagnar inlärning och kvalitet.

Det innebär att Värmdöcentern snarast vill avskaffa de två nämnderna produktionsstyrelsen och utbildningsnämnden och slå samman dem till en nämnd. I vart fall vad gäller skolområdet.

Det innebär också att det blir en högsta tjänsteman med ansvar för skolan och inte två som nu. Det ska inte längre vara möjligt att inte veta vem som är ens chef.

Föräldrar och lärare har efterlyst tydlighet kring skolan.
Detta är ett sätt som Värmdöcentern visar tydlighet på

Andra bloggar: MÅRTENSSON

Publicerat av

Stefan Mårtensson

tisdag 4 maj 2010

De rödgrönas skatter: Inte bara lottovinnare kan få stora vinster

De rödgrönas förslag om att införa en sparskatt är inte att skapa arbetstillfällen. Dessutom gör man nu frierit mot de riktigt rika. Störste vinnare blir H & M ägaren Stefan Persson som om sparskatten, förmögenhetsskatten införs inte behöver betala fullt, dvs 1,21 miljarder per år. I stället blir det nu maxbelopp på 52 miljoner.
Grattis Stefan, får vi säga.

Ytterligare ett antal miljardärer berörs av denna fördelningspolitik. Alla med en förmögenhet på minst 5,2 miljarder gynnas av reformen. Är det detta som kallas fördelningspolitik?

Samtidigt finns det en krass verklighet bakom undantaget, länk
Så här sammanfattar bloggen Mårtenssons meningar problemet:

"Problemet för alla utom för Stefan Persson som numera tillhör ett särskilt skattefrälse (om de rödgröna vinner valet). Vad bland annat Stinsen, Lars Ohly är orolig för är följande enkla sammanhang. Stefan Persson äger huvudsakligen aktier i H & M. De står i dag i 473 kronor stycket. Snart kommer en utdelning på 16 kronor per aktie. Det ger en direktavkastning på 3,3%. Om staten tar en tredjedel av detta blir faktiskt direktavkastningen för Persson 2%. Ganska måttligt kan man tycka."

"Det andra problemet är att Sveriges sysselsättning inte längre skapas av dessa superrika. I stället är det företag med upp till 50 anställda som står för sysselsättningstillväxten. De är dessa som nu ska sparbeskattas. På samma sätt som man vill skydda Stefan Persson från de negativa effekter av sparskatten borde man värna vanliga hederliga entreprenörer. En del av dem har sett sina besparingar växa till miljoner. Denna typ av förmögenhetstillväxt är bra för samhället. Den skapar jobb."

En röst på centern är en röst på entreprenörskap och fler jobb.

Publicerat av

Stefan Mårtensson

måndag 3 maj 2010

De rödgröna har presenterat sin skuggbudget

I dag har de rödgröna presenterat sin skuggbudget. Det är mycket höjda skatter. Det är också mycket Ohly i budgeten. Det är intressant att stinsen får styra de rödgröna.

För detta kan inte betraktas som en företagarvänlig budget. Så här ser beräkningen ut för en framgångsrik företagare enligt Mårtensson, länk:

Vi kallar henne för Ulrika. Hon bor i Stockholm Hon är dotter till en socialdemokrat. Ulrika har ett hus med ett taxeringsvärde på 5 miljoner och hennes företag har ett förmögenhetsvärde på 4 miljoner. I lön tar Ulrika ut 1 miljon kronor per år. I företaget som Ulrika äger arbetar 16 personer.Vilka effekter får en valvinst för socialdemokraterna för henne?

1. Socialdemokraterna vill höja kommunalskatten i Stockholm med 70 öre och landstingsskatten med 17 öre. Det ger en ökad skatt per år med cirka 8.500 kronor för Ulrika.
2. Jobbskatteavdragets sista del försvinner. På det förlorar Ulrika cirka 20.000 kronor per år.
Totalt har nu Ulrika förlorat 28.500 per år eller 2.375 per månad.
3. Förmögenhetsskatten ger en ökad skatt på cirka 45.000 per år, eftersom Ulrika inte har några lån.
Totalt ökar Ulrikas skatt med cirka 73.000 per år eller 6.000 kronor per månad. Det ger en marginaleffekt på cirka 10% procentenheter.
Om Ulrika ska bibehålla sin levnadsstandard får hon då öka sina inkomster. Sannolikt blir det genom ökad aktieutdelning. Det kan göra att företaget är sämre rustat i en lågkonjunktur. Därför kanske Ulrika passar på att säga upp 1-2 personer.

Om de anställda tjänar 300.000 kronor vardera motsvarar detta cirka 150-170.000 i förlorade kommunalskatter för samhället. Staten förlorar också ett antal 10.000 kronor på detta. Till detta kommer minskade momsintäkter för samhället.
Vad kommer Ulrika att fokusera på? Sannolikt hur hon ska minska sin skatt. Egentligen borde hon fundera på hur hon skulle utveckla sitt företag.

Resultatet blir kanske att Ulrika säljer firman. Med dessa pengar på fickan lämnar hon Sverige, kanske hittar hon en annan företagare att dela sitt liv med och de gör gemensam sak.

Är denna politik bra för jobben och Sverige?
Är detta politik som är företagarvänlig?
Resultatet blir ju att de framgångsrika i större utsträckning funderar på att lämna Sverige. De mindre framgångsrika bor kvar.

Detta är Stinspolitik.
Stinsen säger sig ha blivit bara vänsterman. I själ och hjärta är han fortfarande kommunist. Det som ska lösa sysselsättningsproblemet är inte det privata näringslivet. Det är den offentliga sektorn. Det märkliga är att både socialdemokrater och miljöpartiet låter honom styra. Att de gör det är mig en gåta.

Publicerat av

Stefan Mårtensson