fredag 4 februari 2011

Reaktioner i bloggosfären på VärmdöCenterns årsmöte

Årsmötet i VärmdöCentern har kommenterats i bloggosfären.
Så här skriver L G Nilsson, länk:

Värmdöcentern verkar ha olika världsuppfattningar?

anka

Att Värmdös politiska hagar mer är snurriga ankdammar lär väl inte överraska någon?

Road följer jag två olika skildringar av Värmdöcenterns årsmöte i måndags den 31 januari. Att partiet inte har haft lätt att hålla sams i den nya alliansen med det lika virriga moderatpartiet är allmänt känt. Man kan skratta åt eländet, men det är ett elände som påverkar vår kommuns utveckling och ekonomi. Låt oss tillsammans ”lyssna” på delar ur två beskrivningar av årsmötet.

henrik

Så här låter låter det när Henrik Paulsen Värmdö Cententerns tidigare ordförande berättar under rubriken ”Rapport från ett havererat årsmöte”:

(Efter en lång diskussion om fumlig formalia kring, om två betalda medlemsavgifter eller ej, händer detta enligt Henrik:)

”Det sagda fick 11+1 personer att lämna mötet, en majoritet således, och endast 8 personer blev kvar, en minoritet således. Trots att centerpartiet ska vara en demokratisk organisation, och trots att det stred mot stadgarna, så var det således en minoritet som på ett odemokratiskt sätt och med, den externe, ordförandens hjälp lyckades ”vinna”. Om det var någon vinst kan förstås diskuteras utifrån det förhållandet att åtminstone de 11 nu allvarligt överväger att lämna partiet/sitt politiska engagemang.

Enligt min mening visar det sagda på minoritetens avsaknad av det mest rudimentära demokratiska tänk. Med tanke på att en av de två justeringspersonerna var bland de som avtågade ska det bli intressant att se hur man hanterar denna situation. Om man väljer ny styrelse ska det även bli intressant att se om man är så oklok att man väljer den föreslagna ordföranden. Detta särskilt som personen ifråga, som bor på Värmdö, inte är skriven i Värmdö kommun utan i Stockholms stad, och därmed är en av alla de personer som utan att bidra till våra gemensamma kostnader snyltar på den skatt vi andra betalar till den kommun i vilken vi bor. Kommer detta ut till allmänheten, och den risken är nog stor, är det knappast något som är till fördel för det redan sargade partiet.”

Läs hela Henriks referat på en annan aktiv centerpartist blogg Stefan Mårtensson (länk)

hasse

Men läser man ”Hemmesta Hasses” (Hans Lindqvists) skildring på sin egen blogg så är det ett helt konfliktfritt anslag:

Under rubriken ”Värmdöcenterns årsmöte: Christer Malmqvist ny ordförande” skildras inga konflikter, inga beslut tagna av en minoritet, ingen presentation av en extern ordförande, inget hot om att 11 medlemmar allvarligt överväger att lämna partiet:

”I går genomförde Värmdöcentern sitt årsmöte. Ordförande för mötet var distriktsordföranden och riksdagsledamoten Kerstin Lundgren som föredömligt ledde förhandlingarna. Till ny ordförande valdes Christer Malmqvist, aktiv företagare och till vice ordförande valdes Annette Olofsson Fors också egen företagare. Övriga styrelseledamöter är Lars Alenfalk, Karin Nordblom och Hans Lindqvist. Christer Malmqvist, Karin Nordblom och Annette Olofsson Fors valdes till ombud på distriktsstämman i april och Hans Lindqvist valdes till ombud på riksstämman i Åre i September.”

För ordningens skull här en länk till ”Hemmsta Hasse” (länk)

Ska man för evigt ge upp hoppet om kompetenta politiker som med engagemang och öppenhet på ett professionellt sätt arbetar med det uppdrag kommunens boende har gett dem och betalar för?

Efter ett valet har vi kunnat följa hur Miljöpartiet makthungrigt blir buksvågrar med Moderaterna. Hur Folkpartiet förtvinar i alliansen. Och nu hur Centerpartiet tycks utrota sig själva med hjälp av interna konflikter.

Är det någon politiker som är intresserad utav att arbeta med det som de är tillsatta för? Och vem är den nya ordförande, Krister Malmqvist? Jag har bott och verkat i kommunen nu i 30 år och har ingen aning om vem karln är. Kommunikation sker alltid på mottagarens villkor, kom ihåg det, ni som är kommunikationsansvariga inom respektive parti. Om ni nu har några sådana.

Vad uträttar centerpartiet på Värmdö idag?

Irriterat har jag kunnat följa ”Hemmesta Hasse” och hans gelikar i en naiv kamp för spårbilar i kommunen. Hårresande. Samtidigt kan jag från min plats i styrelsen för Handelskammaren Nacka Värmdö konstatera att Värmdöpolitikerna står helt utanför den viktiga diskussionen om framtida kommunikationslösningar till och från Värmdö. Först har vi den inflamerade debatten om Skururbron där de moderata politikerna i Nacka är överens om en avgiftsbelagd Skurbro för att snabbt komma till skott. I ankdammens Värmdö så går samma poltiska parti emot detta!

Men framför allt har vi vägvalet till framtidens livsnerv som skall få människor att bo och arbeta i Värmdö – och att etablera företag här.

Hur skall den nerven leva. Här har Nacka enats om miljövänlig och volymmässigt vettig transport i form av spårbunden trafik först till Nacka Forum och därefter till Orminge. Var finns Värmdö i den dialogen.

I Handelskammarens dialog med SL, Landsting, Nacka Kommuns stadsplanerare som remissorgan är jag den enda representanten från Värmdö. Någon politiker eller tjänsteman från Värmdö har jag aldrig sett.

De verkar istället att inavlat sitta och kuppa på sina årsmöten. Finns det inga politikerutbildningar?

Folkpartisten Amie Kronblad kommenterar årsmötet så här, länk: "Mitt enda politikerskvaller ikväll handlar om Värmdö Centern. Min iakttagelse var att många var röda i ansiktet av ilska när de kom ut från senaste mötet.

Detaljerna finner ni nog i en annan blogg."

Stefan Mårtensson kommenterar årsmötet något mera satiriskt, länk:

SDAGEN DEN 3:E FEBRUARI 2011

VärmdöCentern goes culture

Nästan hänt i Värmdö, eller...?
De kulturella ambitionerna har alltid varit stora i Värmdö kommun och bland Värmdös politiker. Bloggen blir därför inte förvånad när vi hör att VärmdöCentern i år ger Molieres: Den Girige. Pjäsen är en klassiker från 1668 och hade urpremiär i Paris den 9 september 1668.

För den som inte minns pjäsen handlar den om Harpagon som i VärmdöCenterns uppsättning blandar ihop politik och pengar. Hans pengar finns i deras uppsättning i förvar. Däremot är han av med sina uppdrag. Det anklagar han sina motståndare bloggaren och skatterevisorn för. Pjäsen visar på ett mycket skickligt sätt olika karaktärsdrag. Det är en pjäs som man inte vet om man ska skratta eller gråta åt. Det bästa är nog att göra båda delarna, menar bloggen

Värmdöcentern har problem med rollbesättningen eftersom det bara finns 7 skådespelare tillgängliga, nämligen; Hans Lindqvist, Krister Malmqvist, Annette Olofsson-Fors, Bengt Gyllemalm, Karin Nordblom, Lars Alenfalk och Ina Ununger.

Bloggen utlovar ett pris till den som lyckas gissa vem som får vilken roll.

Här är rollerna som ska besättas är om man följer orginalmanuskriptet:
  • Harpagon, far till Cléante
  • Cléante, Harpagons son, förälskad i Mariane
  • Élise, Harpagons dotter, förälskad i Valère
  • Valère, son till Anselme, förälskad i Élise
  • Mariane, förälskad i Cléante, bortlovad åt Harpagon
  • Anselme, Valères och Marianes far
  • Frosine, äktenskapsmäklerska
  • Mäster Simon, mäklare
  • Mäster Jaques, kock och kusk åt Harpagon
  • La Flèche, Harpagons betjänt
  • Mor Claude, piga hos Harpagon
  • Brindavoine, tjänare hos Harpagon
  • La Merloche, tjänare hos Harpagon
  • En poliskomissarie
  • Poliskomissariens skrivare"
I en kommentar till detta skriver socialdemokraten Kenneth Erhstedt så här:

"Den har jag bara sett i Louis de Funes version, jag skrattade mig andlös. Så jag väljer att skratta åt VärmdöCenterns elände."


Publicerat av

Stefan Mårtensson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar