måndag 8 juni 2009

Reflektioner kring EU valet

Varför gick det som det gick i EU valet i Värmdö kommun?
Centern hade en för dålig mobilisering. Vi syntes för lite ut hos väljarna. Det räcker inte att debattera, skriva debattartiklar eller att blogga. Det krävs fler personliga möten mellan väljarna och partiets representanter. Här kan vi som centerparti förbättra oss.
Låt oss veta om vi lyckas med det!

Socialdemokraterna minskar i Värmdö. Här finns "Bryntesson-effekten". Bryntesson har tidigare varit mera populär än socialdemokraterna. På samma sätt har det sett ut med kommunalrådet Erik Langby. Han har varit mer populär än moderaterna i Nacka kommun. 
Frågan är om den effekten avtar eller om den finns kvar? Sannolikt är det så att "Bryntesson-effekten" kvarstår. Valet gällde inte Bryntesson. Det gällde Ulvskog. 
Det är vad vi ser i valresultatet i Värmdö kommun. 

På samma sätt är det viktigt att fundera över om ökningen för folkpartiet i Värmdö kommun är en förtroendeförklaring för det lokala folkpartiledarskapet. Ett hett tips är att valresultatet mer speglar förtroendet för Marit Paulsen.

Vad gäller miljöpartiets framgång är det svårare att analysera. Det kan finnas inslag av lokala faktorer, men sannolikt är det huvudsakligen valvinden som blåser i landet som känns även här i Värmdö.

I september nästa år är det nytt val. 
Då gäller det för Värmdöcentern att möta väljarna i fler personliga möten. 
Vi måste ha mer av dialog med er som väljare. 
Dessutom måste vi utveckla interaktionen mellan sympatisörer och Värmdöcentern på nätet. Även de " nyfikna" och lätt kritiska måste inkluderas i denna interaktion.
Centern vill bli ännu mer öppet och välkomnande!

Hör gärna av dig till oss genom att ge kommentarer på bloggen eller på mail varmdocentern@gmail.com  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar