lördag 6 juni 2009

Värmdöcentern vill inte lägga ned resursskolan

Värmdöcentern motsätter sig en nedläggning av resursskolan den 1 juli i år. 
Vi vill ha en ordentlig konsekvensanalys innan vi kan ställa oss bakom ett sådant beslut, säger Henrik Paulsen, vice ordförande i Värmdöcentern. 

Dessutom kan man inte bryta ut frågan om resursskolan ur sitt sammanhang. Stöd till elever med särskilda behov bör hanteras i ett sammanhang. Här bör samarbetsformerna mellan socialförvaltningen och skolan utvecklas, fortsätter Paulsen. Det krävs en ordentlig utredning för att hantera dessa frågor.

Innan detta är klart bör resurserna till elever med särskilda behov inte minska. Inte heller får kompetensen skingras i resursskolan, säger Paulsen.

För min egen del anser jag också att anslaget till elever med särskilda behov ska justeras efter hur många elever som har sådana behov. Det system som man har i dag är orimligt där pengarna till den enskilde eleven minskas om antalet elever med behov ökar. Anslagen ska ökas om det finns ett större antalet behövande. "Pengen" per elev ska däremot inte justeras. 

Vill du veta mer om resurser för elever med särskilda behov. Här finner du tjänsteskrivelsen som ligger till grund för beslutet, länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar