onsdag 18 augusti 2010

SENIORPOLITIK FRÅN VÄRMDÖCENTERN

I Nacka VärmdöPosten kan vi läsa en debattartikel om seniorer signerad VärmdöCenterpartisterna Henrik Paulsen och Ina Ununger, länk

Debatt: C vill förbättra för våra seniorer

DEBATT 11:00 | 17 augusti Många medlemmar i VärmdöCentern är av den uppfattningen att pensionärer inte ska betala mer skatt än andra, skriver Henrik Paulsen och Ina Ununger.

Tyvärr kan vi endast påverka detta indirekt då frågan ligger på riksplanet. Vi vill dock förbättra för Värmdös seniorer på andra sätt. Vi kommer att arbeta för att det byggs fler seniorboenden under kommande mandatperiod, samt erbjuda en bättre tillgång till särskilt boende för de som har sådant behov.

Vi vill också att det införs en garanti för att även maka/sambo ska beredas samboende då den andra maken bedömts vara i behov av särskilt boende.

VärmdöCentern vill även införa en funktion, en ombudsman eller annan beredskap, som kan hjälpa seniorer med diverse ansökningar och annat, vilka kan vara svåra att hantera då man blivit äldre, särskilt om man inte använder dator.

Vi vill även förbättra den mathållning som kommunen erbjuder våra Värmdöbor, inte minst på våra äldreboenden. Det ska satsas på mer aptitlig, god och näringsrik mat, gärna lokalt odlad, vilket bör ställas som krav i våra upphandlingar.

VärmdöCentern vill även att våra seniorers möjlighet att påverka beslut som angår dem ska väsentligt förbättras. Vi tror nämligen att de erfarenheter som seniorer skaffat sig under ett långt liv är oumbärliga för att åstadkomma bästa möjliga kommunala beslut avseende seniorerna själva.

Ett stöd för oss i valet kommer därmed att gynna en utveckling för höjd livskvalitet för Värmdös seniorer.

Henrik Paulsen, Ordförande i VärmdöCentern

Ina Ununger, Ledamot av socialnämnden och kommissionen Trygg i Värmdö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar