söndag 11 oktober 2009

Avgift för Stockholmare och Nackabor som ska till Värmdö?

Nu har kommunstyrelsen i Nacka beslutat sig för att man vill ha avgifter på Skurubron. Dessutom ska Nacka kommunen vara medfinansiär till bron, som det heter på byråkratspråk.

Det är intressant att en kommun kan diktera förutsättningar för en annan på det sätt som skett. Borde det inte vara så att Nacka kommun åtminstone hade remitterat ärendet till Värmdö kommun innan beslutet fattades? Undrar om någon ber om återremiss när ärendet ska avgöras slutligt i Nacka kommunfullmäktige.

Moderaterna i Värmdö är märkligt tysta på denna punkt. Storebror Erik Langby har förmodligen gjort ett avtal med Värmdömoderaterna. För lagom mycket liv, men inga stora åthävor och låt er slutligen köras över.

Det börjar bli dags att agera från Värmdö kommuns sida.
Trängselavgifter borde tas ut för Stockholmare och medborgare från andra kommuner när man passerar strax före Ingaröavfarten. Prissättningen kan vi diskutera senare.

Ett problem är månne att vi genom avgifter på höjden och längden och tvären skapar ett system som är närmast medeltida, med tullar när man passerar varje kommungräns.

I vart fall bör inte en kommun kunna tvinga en annan till avgifter på den enda broförbindelse som finns till den senare kommunen.

Stefan Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar