måndag 23 november 2009

Alliansens partier möts inför fullmäktige

I kväll var det dags för ett möte mellan alla Alliansens partier i Värmdö kommun. Mötet har det haft mystiska namnet A 69. Talet 69 står för alla Alliansens ledamöter i fullmäktige och samtliga styrelser och nämnder. Man träffades för att diskutera frågor inför fullmäktigemötet på onsdag. Mötena är öppna för alla som sympatiserar med Alliansens partier. Det är ett resultat av ett lobbyarbete från centern. Det är bra att sammanträdena är öppna. Diskussionerna kring punkterna på föredragningslistan var trots detta inte av den karaktären att man skulle kunna fylla Globen med åhörare.

När listan var genomgången diskuterades den så kallade resursskoleutredningen. Kommunalrådet Peter Bondesson som misskött detta ärende undgick märkligt nog kritik på själva mötet. Man och man emellan kritiserades däremot hans senfärdiga hantering av frågan.

När det gäller själva utredningen förordade kristdemokrater och centerpartister att utredningens ledningsgrupp skulle plockas speciellt till detta uppdrag. Moderater och folkpartister talade däremot sig varma för att kommunstyrelsens arbetsutskott skulle vara ledningsgrupp för utredningen.

Några mera utvecklade utredningsdirektiv presenterades märkligt nog inte.

Så som frågan hanteras verkar det som om Alliansens löper risk att få ett nytt bakslag i denna fråga. Det skulle inte behöva vara så om moderater och folkpartister lyssnade på centern och kristdemokraterna.

Skrivet av

Stefan Mårtensson

Andra bloggar: MÅRTENSSON, Hemmesta Hasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar