torsdag 12 november 2009

När Värmdöcentern ropar stopp lyssnar man

I går vad det dags för ett långt kommunstyrelsemöte. Enligt vanligen välunderrättade källor höll mötet på från klockan 18.00 till kvart i ett på natten. Det är helt åt skogen.
Hur ska någon medborgare orka sitta av sammanträden som håller på så länge?
Vilken kvalitet blir det i besluten när ledamöterna först har varit på jobbet, därefter varit på en timmas gruppmöte, från 17.00-18.00 och därefter har sammanträde.
Det är dags att sätta stopp för kommunstyrelsemöten som håller på längre tid än till klockan 21.30-22.00 Det gäller för både demokratins skull och för beslutskvaliteten.

Annars fick deltagarna på mötet bevista en föredragning om alternativa placeringar av Djurös återvinningscentral som sannolikt inte var sanningsenlig. Den ansvarige föredragande Lars Öberg borde ha en ordentlig tillrättavisning. Han svarade inte på de frågor som han var kallad att svara på.
Det måste gå att få en seriös bedömning av om återvinningscentralen kan ligga i Ramsmora.
Fort och fel fungerar inte!

Kvällens framgång för centern var att alla partier följde med i ordet Stopp.
Det blev inget beslut om resursskoleutredningen. Underlaget var för dåligt. Samtidigt måste organisationen ändras för utredningen och resten av Alliansen vara lojal mot det beslut som fattades den 15 juni.

Utredningen ska ledas av en parlamentarisk ledningsgrupp som är särskilt sammansatt för just utredningen. Det är överenskommelsen Referensgruppen ska vara just en referensgrupp och inget annat. Nu återremitterades frågan för att göra om och göra rätt.

Skrivet av

Stefan Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar