lördag 13 mars 2010

Upphovsrätt: Samhället som finns eller det som inte finns

Mycket av upphovsrättslagstiftningen bygger på att Jurassic park existerar. Till dessa kanske det är dags att säga att dinosaurierna dog ut för cirka 65 miljoner år sedan. Förljaktligen existerar det inte.

Mårtensson skriver om hur kulturen och entreprenörsskapet förändras genom internet, länk. Dinosaurierna har ersatts av däggdjur. Det borde återspeglas i en modern upphovsrättlagstiftning.

I Värmdö kommun genomfördes förresten ett seminarium med fokus på framtiden. Det som diskuterades var hur kommunens e-strategi ska se ut. Från Värmdöcentern deltog två representanter; Stefan Mårtensson och Hans Lindqvist.

Kommunens e-strategi består av: e-demokratin (hur kommunen bli mera demokratiskt genom internet), e-tjänster ( hur kommunen kan utveckla tjänsterns genom internet) och e-förvaltning (hur kommunen kan öka tillgängligheten och utveckla de interna resurserna genom internet).

Seminariet hade fokus på:

Vilken vision ska Värmdö kommun har för sin e-strategi?

På andra sidan av myntet gäller frågan något mycket mer konkret. Hur ökar vi medborgarnas inflytande över skattepengarna samtidigt som vi minskar byråkratin. Här vill Värmdöcentern vara drivande för att förverkliga detta.

Vi inbjuder Dig till att tycka om detta. Det är en viktigt demokratifråga. Maila eller ring oss så vi får ta del av dina synpunkter.

Publicerat av

Stefan Mårtensson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar