onsdag 24 mars 2010

Det är dags att lyssna på föräldrarna i Grantomta

Utbyggnaden av Grantomta skola kunde blivit något bra. Den var menad att bli något som barn/elever, föräldrar och lärare skulle kunna glädja sig åt.

Tyvärr har processen i genomförandet av detta som kunde blivit något bra kantats av misslyckanden. Glädjen är borta och i stället präglas nu processen av att detta har inte blivit bra. Det senaste i raden av problem är placeringen av gymnastikhallen.

Föräldrarna har en alternativ placering. Tyvärr får man nästan uppfattningen ibland att de är på gränsen till att ge upp. De upplever sig inte lyssnade till.

Bland politiker (tursamt nog inga centerpartister) talas det ibland om de besvärliga medborgarna i samband med Grantomta. Detta senare är något som jag tar kraftfullt avstånd från. Medborgare är alltid medborgare och om de blir motborgare beror det på något.

När det därför dyker ned en inbjudan från föräldrarna bland annat blir man glad.

Hej,
Representanter för föräldrarna på Grantomta Montessori, närboende i området samt representanter för Viks/Fruviks vägförening har gemensamt tagit fram ett alternativ till placering av idrottshall på Grantomta. Det förslag vi vill presentera tar i beaktande såväl det akuta behovet av gymnastiksalar för barnen på Vik/Grantomta, som föreningslivets skriande behov av lokaler.
Vi är angelägna om att få boka ett möte med er och presentera vårt alternativ. Av hänsyn till tidspress, påsklov och liknande föreslår vi onsdagen den 31/3 kl 17 på Grantomta Montessori, avd gamla Linden. Återkom gärna med bekräftelse så snart som möjligt. Skulle föreslagen tid inte passa ser vi gärna att ni återkommer med förslag på ny tid.
Väl mött!

Vänliga hälsningar
Susanne Fredholm
Malin Thorsdotter
Morgan Ågren
Tina Ahlin
Lars Kyringer
Per Hallsten
Magnus Danielsson

Nu gäller det för politikerna att inte bara lyssna utan även se hur man kan gå föräldrarna till mötes. Värmdö kommun behöver inga motborgare. Däremot kan vi alla se till att vi möts som medborgare som skapar ett bättre Värmdö.
Den processen börjar hos politikerna!

Publicerat av

Stefan Mårtensson

Andra bloggar: MÅRTENSSON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar