onsdag 6 oktober 2010

VärmdöCentern reflekterar och vässar sig för att gå vidare framåt

Efter en tid av rykten är det nu klart.
Alliansen på Värmdö spricker, länk, länk, länk. Det är inte VärmdöCentern som spräckt samarbetet. Det är folkpartiet, moderaterna och kristdemokraterna som valt att i stället samarbeta med miljöpartiet. VärmdöCentern beklagar att samarbetet upphör.

Vid ett styrelsemöte i direkt anslutning till offentliggörandet av beslutet från de forna samarbetspartnerna diskuterades konsekvenserna av att VärmdöCentern inte längre är med och styr. Diskussionens vågor gick höga.
  • Vad kunde man gjort bättre?
  • Vem kunde gjort saker bättre?
  • Vilka processer kunde varit bättre?
  • Vad lär vi oss av detta, var frågor som diskuterades. Samtidigt såg man att det nu gäller att formera sig för att offensivt gå vidare och bli ett ännu mer attraktivt parti för medborgarna. Detta gör att VärmdöCentern kommer att växa rejält. Valrörelsen har redan gjort att partiet fått en god tillströmning av medlemmar.
Nu ska miljön och bättre hushållning med kommunens medel komma i fokus. Det kommer VärmdöCentern att jobba hårt för.

Nu kallas till EXTRA MÖTE med medlemmar och sympatisörer tisdagen den 12 oktober klockan 18.00. Plats: kommunalhuset, Skogsbo.
Fokus kommer att bli hur vi ska jobba offensivt framåt. Nomineringsfrågor står också på agendan.

Varmt välkomna!

En viktigt fråga framöver kommer att vara frågan om Spara och Slösa i kommunen. Den nuvarande organisationen är Slösa. VärmdöCentern är däremot Spara. Färre byråkrater, en mer ändamålsenlig organisation ger möjligheter att sänka skatten med minst 40 öre under mandatperioden. Det ger också möjlighet att öka de reella resurserna till skola och omsorg.

Dessutom ger skattesänkningen dynamiska effekter. Fler som redan bor i kommunen kommer att skriva sig här. Varje ny medborgare i kommunen ger extra intäkter på 30.000 kronor. 1.000 nya medborgare ger kommunen ett skattetillskott på 30 miljoner kronor årligen.

Publicerat av

Stefan Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar