fredag 9 april 2010

Livaktig debatt om Värmdö skolor

Det pågår just nu en intensiv debatt om Värmdö skolor på nätupplagan av Nacka Värmdö Posten. Artikeln som engagerat många har rubriken: Finns det hopp för Värmdö skolor, länk.
Den har kommenterats av bloggarna Stefan Mårtensson, länk och Jan Dolk, länk.

Drygt ett trettiotal har engagerat sig med kommentarer i debatten.
Här följer några av dessa kommentarer från Värmdöcenterpartister:

Roligt med engagerade föräldrar! Ni har alldeles rätt, Värmdös skolor kan bli mycket bättre. Våra skolors kvalité är för VärmdöCentern en av våra absolut viktigaste frågor.Vi har räddat Resursskolan och vi arbetar för att få till en bättre budgettmodell som inte medför så negativa konsekvenser, såsom för Brunns skola. Men det behöver tas ett helhetsgrepp på skolsituationen i Värmdö, och då är det inte främst pengafrågan som är problemet utan hur man stöder och inspirerar rektorer och lärare i deras viktiga arbete. För att få till en förändring kommer vi att arbeta för att det tillsätts en skolkommission och enligt vår mening bör detta arbete vara blocköverskridande. Att även Elisabeth Dingertz, utbildningsnämndens vice ordförande, verkar vara inne på samma linje är en framgångsfaktor.

Helt klart är att vi behöver fler skolor typ Lemshaga på Värmdö små fristående friskolor med egen inrikting. Vi i C skulle gärna se att t.ex. Kvarnbergsskolan som haft ett vikande elevunderlag under många år fick nya "ägare" något måste göras nu när situationen är akut.

Helt klart är att vi behöver fler skolor typ Lemshaga på Värmdö små fristående friskolor med egen inrikting. Vi i C skulle gärna se att t.ex. Kvarnbergsskolan som haft ett vikande elevunderlag under många år fick nya "ägare" något måste göras nu när situationen är akut.

Apropå Resursskolan. Centerpartiet ”kramar” inte resursskolan. Vad C däremot värnar är att det inte ska gå så fort att det blir fel. Det blev det med övriga allianspartiers tanke om att först lägga ner skolan och sedan eventuellt utreda hur berörda barn ska få det stöd som är bäst för dem. Nu arbetar en utredning på att ta fram ett bra beslutsunderlag som ska fokusera på barnens bästa, vilket kan leda till att resursskolan läggs ner eller att den består. Tanken är att föräldrarna ska delta i denna utredning. Då vi ”räddade” resursskolan föreföll föräldrarna vara nöjda med att man först utreder och sedan eventuellt lägger ner skolan. Om ni nu är missnöjda med skolan eller delar av den så går det ju alltid att kontakta en politiker, först då kan vi agera. Vill någon tala med mig går det bra att ringa 0709-684548.


1 kommentar:

  1. Skolkommissioner i all ära!
    De negativa betygsutvärderingarna har duggat i mer än sju år.
    Om politiken behöver engagerade föräldrar så har ni fått det nu. Men då krävs mer än kommissioner.
    Nu krävs det leverans.
    Börja med Maria Ljungkvist förslag - vad kan ni göra för den?
    Ni politiker måste tydligt visa oss att ni verkligen har ägarskapet i skolfrågan, och att vi kan förvänta oss ett trendbrott i betygsstatistiken rätt snart.

    Vi sparrar gärna men det är ni som har befälet.
    Ha en goo kväll!

    Per Lejoneke
    \en av föräldrarna

    SvaraRadera