torsdag 1 april 2010

Värmdöcenterns ungdomskandidat inleder Värmdovalets ungdomskampanj

Värmdöcenterns ungdomskandidat Louise Paulsen har inlett ungdomsvalkampanjen i Värmdö. I en debattartikel i Nacka Värmdöposten skriver hon om att det krävs fler sommarjobb.

Så här skriver Louise:

"Debatt: Fler sommarjobb till Värmdö ungdomar

DEBATT 15:00 | 01 april "Förra sommaren lyckades Värmdö kommun endast ta fram ett fåtal sommarjobb för ungdomar", skriver en nybliven medlem i Värmdöcentern.

Skälet sades vara att tiden inte medgav den nödvändiga planeringen. Samtidigt lovades det att det skulle bli bättre nästa år.

Som jag har förstått det så hade man helt enkelt glömt bort denna fråga. Enligt min mening är sommarjobb för ungdomar bra ur flera aspekter. Ett sommarjobb innebär nämligen att ungdomar får en bra kontakt med arbetsmarknaden.

Ungdomar får även en meningsfull sysselsättning under en del av sommaren. Sist men inte minst får ungdomar en chans att tjäna lite pengar och därmed en erfarenhet av att hushålla med dessa, en erfarenhet som kan vara viktig vid inträdet i vuxenlivet.

Som gymnasist och nybliven medlem i Värmdöcentern kommer jag att arbeta för att det blir betydligt många fler sommarjobb i år än förra året. Jag uppmanar även alla de som lovade att det skulle bli bättre i år att leva upp till detta löfte.

Louise Paulsen, C,
Kommunfullmäktigekandidat"

Andra medier: Nacka Värmdö Posten

Andra bloggar: Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar