måndag 28 juni 2010

Alla måste behandlas lika

Specielt i frågor som är kontroversiella och där kommunen är inblandad är det viktigt med likabehandling. Värmdöcentern har som enda parti reagerat mot hur kommunen behandlar sig själv i frågan om marklov för sporthallen i Grantomta.

Så här skriver Nacka VärmdöPosten i denna fråga:

"Kritik mot klartecken för sporthallen i Grantomta

VÄRMDÖ 14:30 | 24 juni Byggnämnden har gett indirekt klartecken för att förbereda bygget av den nya sporthallen i Grantomta, trots att ritningar saknades.
– Skandal, tycker Stefan Mårtensson, C.

Förra måndagen gjordes upphandlingen av den nya sporthallen klar, sedan kommunstyrelsen antagit ett av de inkomna anbuden. Men redan dagen därpå var det dags för nästa beslut i byggnämnden – lite väl tidigt, enligt Stefan Mårtensson.

– Beslutet om marklov skulle fattas utan kompletta handlingar, till exempel visste vi inte hur hallen ska se ut. Ändå fattade nämnden beslut om att låta byggnämndens arbetsutskott besluta om marklov, säger Mårtensson, som protesterade mot tillvägagångssättet.

Han menar att kommunen i första hand måste ha ett bygglov att stödja sig mot innan man kan släppa fram grävskoporna.

– Det är skandal att byggnadsnämnden inte lyssnar på den grava kritik vi tidigare fått från Länsstyrelsen om hur marklov används, säger Stefan Mårtensson.
Han menar att tillvägagångssättet dessutom riskerar att undergräva kommunen trovärdighet:

– Det blir en gräddfil för kommunen, varken privatpersoner eller företag skulle behandlas på samma sätt. Det här är illa för tilltron om att alla ska behandlas lika.

Erik Pettersson, ordförande i byggnämnden, ser inga problem med att man låtit arbetsutskottet besluta om marklov innan man sett hallens utseende.

– Det är för att arbetet med sprängningarna ska komma igång under sommaren, när inga barn finns i närheten. När en detaljplan är antagen och vunnit laga kraft kan inte kommunen neka marklov. Då kan inte jag se att det finns några hinder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar