torsdag 4 november 2010

För och emot förbifart Hemmesta

VärmdöCentern är med i debatten på olika sätt. I senaste numret av Nacka Värmdö Posten finns en debattartikel kring trafiklösningar skriven av Henrik Paulsen, länk.

Motsägelsefullt budskap om förbifart, KD

DEBATT 04:00 | 02 november I Mitti Värmdö (12/10) fanns en debattartikel av Clarence Örhammar, ordförande för Kristdemokraterna i Värmdö och tillika nyvald kommunfullmäktige-ledamot. Artikeln har rubriken ”Börja planera för förbifart Hemmesta” och avslutas med följande meningar:

”Det är naivt att tro att vi klarar en framtida trafikökning genom Hemmesta genom att göra Hemmesta centrum till en trafikled och inte bygga en nödvändig förbifart. Det är respektlöst mot de boende att föreslå detta när det är fullt möjligt att leda trafiken förbi i stället”. I samma tidning kan man sedan läsa en redaktionell artikel kring den nybildade så kallade Värmdö koalitionen.

Där upplyses läsarna om att koalitionen bland annat begravt tankarna om en möjlig förbifart Hemmesta i tio år. Att ena dagen benämna ett visst beteende som naivt och respektlöst för att nästa dag ingå en överenskommelse som innebär att den oacceptabla trafiksituationen genom Hemmesta permanentas under mycket lång tid framstår inte som särskilt konsekvent.

Här undrar jag, och säkerligen många med mig, hur kristdemokraterna, som säger sig representera verklighetens folk, kan ge dessa motsägelsefulla budskap. Men det kanske finns en förklaring. I så fall får Clarence Örhammar gärna berätta detta för mig och alla de som nu kommer att tvingas leva med köerna genom Hemmesta. För egen del anser jag att kommunen omedelbart ska initiera ett arbete för att ta fram ett förslag på hur problemet kan lösas, och det i närtid.

I detta arbete ska man förutsättningslöst bedöma de olika alternativens fördelar och nackdelar. Lösningen ska självfallet vara miljövänlig och säkerställa en god trafiksituation.

Henrik Paulsen, C

Andra bloggar: Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar