torsdag 30 september 2010

Spännande i NackaCentern

Så här skriver Nacka Värmdö Posten, länk:

Nervös väntan för C i Nacka – ett kryss avgör

NACKA 07:14 | 30 september Rösträkningen närmar sig sitt slut. För Nackacentern kan endast en röst avgöra vem som kommer få plats i fullmäktige.

Fakta
För att ta sig in i kommunfullmäktige via personkryss krävs det att en kandidat får minst fem procent av partiets röster och att kryssen är minst femtio till antalet. Självklart måste även partiets totala antal mandat räcka till.

– Jag hoppades på en ordinarie plats, men resultatet är över mina förväntningar.

Det säger Mia Wallgren, jurist från Nacka, som kan ändra ordningen i Centerpartiet. Hon har inte genomfört någon personkampanj, men det har uppenbarligen gått bra ändå.

Kontrollräkningen av röster drar ut på tiden. Men redan nu kan NVP.se konstatera att Nackacentern står inför ett drama. Mia Wallgren, som stod trea på vallistan, kan nämligen knipa ett av Centerns två troliga mandat i fullmäktige.

Det enda som krävs är att ett ytterligare personkryss dyker upp efter att den sista kontrollräkningen godkänts av länsstyrelsen.

– Som jag ser det krävs det bara en röst till i den Östra valkretsen för att hon ska peta ner Hans Peters (etta på valsedeln) från listan, säger Leif Holmberg, C, som själv var tvåa på valsedeln.

Enligt Leif Holmberg kan även han bli nerpetad om Mia Wallgren får två personkryss till i Nackas Västra valkrets.

Är du nervös?
– Nej det är jag inte, oavsett resultat kommer vi, både de ordinarie och ersättarna, att arbeta som en grupp i fullmäktige, säger Leif Holmberg.

Det ska tilläggas att Nacka, tillsammans med Värmdö, är en av de kommuner som kontrollräknas sist. NVP.se kommer inom kort att återkomma med de definitiva slutresultaten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar