fredag 17 september 2010

Det finns många som gillar VärmdöCentern

Så här står det i Nacka Värmdö Postens nätupplaga som konsumentupplysning, länk

Värmdös framtid hänger på din röst

INSÄNDARE 11:06 | 17 september På söndag är det kommunalval och din röst har aldrig varit viktigare! Vi som bor i Grantomta/Haghulta har engagerat oss oerhört mycket i vår närmiljö de senaste fyra åren och skulle vilja dela med oss av vår erfarenhet av kommunalpolitiken på Värmdö.

Otaliga möten med Värmdös politiker har gett oss en inblick i kommunalpolitiken som har varit lärorik - men också mycket skrämmande.

Vi har på nära håll fått inse att det finns en milsvid skillnad i hur politikerna förvaltar sitt förtroende hos väljarna!
Några är engagerade, bidrar med nya infallsvinklar och visar glöd och handlingskraft. Andra sitter passivt, nickar bifall till allt och verkar mest sitta av sin tid. Några far med osanningar och utnyttjar sin makt på ett ohederligt och djupt omoraliskt vis. Förfärande många verkar sätta egna intressen framför att förvalta förtroendet som folkvalda. Som medborgare kan man få fördelar om man är god vän eller delar ett intresse med en politiker.

Kommunpolitiken skiljer sig oerhört mycket från rikspolitiken eftersom den täcker det som kanske berör oss alla mest, vår vardag och den miljö vi lever i. Det är lätt att av slentrian och okunskap rösta likadant i det kommunala valet som i riksdagsvalet. Men vet du hur den politiker du väljer tänker och arbetar i verkligheten - här på Värmdö?

Det finns politiker som har visat ett uppriktigt engagemang och handlingskraft, och som har stöttat, inspirerat och vågat ifrågasätta. De har visat att de förstått vad medborgardialog innebär, de har svarat snabbt på frågor (absolut inte en självklarhet, har det visat sig!) och hjälpt oss genom den administrativa snårskog som stavas politik. Dessa politiker är de som med rätta kan kalla sig förtroendevalda!

På oppositionssidan har vi fått uppskatta Lars Bryntesson(S) och Annika Andersson-Ribbing(S). Kanske tillhör det oppositionens jobb att ifrågasätta, men de har visat på uppriktig och sympatisk initiativförmåga - och mod att ifrågasätta beslut de själva tagit.
På allianssidan är Stefan Mårtensson (C) och Henrik Paulsen (C) de enda som vågat sticka ut och öppet kritisera den ofta osunda enigheten. De har varit ett fantastiskt stöd, de har visat stor handlingskraft och engagemang och med kraft satt sig emot alla oegentligheter kring hur beslut har fattats.

På söndag är det val, välj din röst med omsorg - om du vill ha ett Värmdö som styrs med omsorg!

Susanne Fredholm
Morgan Ågren


Andra bloggar: Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar