måndag 6 september 2010

Värmdöcentern på skoldebatt

I dag var det debatt i Ösbyskolan om skolan. Debatten leddes av Johan Rådmark från Framtidens skola i Nacka. I panelen satt Stefan Mårtensson för VärmdöCentern.
VärmdöCentern inbjöd de andra partierna till samtal för att forma en gemensam plattform för skolan. Samtliga partier sa ja till inbjudan. Efter valet kommer den formella inbjudan.

Ett av skälen till inbjudan att ledarskapet i skolan måste bli tydligare. Om partierna enas om de stora linjerna kring skolan vad gäller mål och vision blir det tydligare för lärare och rektorer. Dessutom blir det en bättre förutsägbarhet vad som gäller som skolan.

VärmdöCentern framförde också sitt förslag om en reviderad organisation. Förslaget innebär att det blir en nämnd med ansvar för skolan och en förvaltning, med en chef. Om det hade varit bra med dubbelt ledarskap skulle alla bilar vara utrustade med två rattar, men de är faktiskt inte det, menade Stefan Mårtensson.
Principerna verkade vinna visst gensvar, men alla var inte för förslaget.

Värmdöcentern la också fram ett förslag om att beredningsprocesserna på skolområdet ska bli offentliga, i vart fall de politiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar